PrOuD 2 b M3

My photo
Ampang, Selangor, Malaysia
sentiasa ada kegembiraan dan kebahagiaan bersamaku kerana aku tahu Allah swt sentiasa di sisi menemani hari-hari ku...

Tuesday, February 21, 2017

CERITA MEREPEK DI PAGI HARI...

assalamualaikum and gooooooooooddddd morning!!!!πŸ˜‰✌

hari ni mendung di awal pagi lak...so kesejukan melanda tahap tangkap tulang dah...warrrggghhh...suke sejuk tapi tak nk sejuk sangat...boleh demam wooo camni...tapi bukan tu la nak cerita kat sini...heheheheheheπŸ’₯😎πŸ’₯😎πŸ’₯😎...

sebenarnya aku masih fikir tentang berbusiness...i love business...i love to own my self a small but cute and nice Boutique Cafe...kenapa aku beria sangat nak ada business ni sebab aku rasa semua orang perlu ada back up plan waktu sekarang ni...gara-gara ekonomi tak berapa nak stable...bila ada back up ni rasa selamat sikit kot dari takde...harap apa yang aku nak ni akan tercapai...AMEEEEENNNN!!!πŸ’˜

rancangan aku tentang hal ni kan...aku dah mula berniaga kecil-kecilan dalam FB dan Instagram aku plus aku promo la kat kawan-kawan mana yang rapat kan...dah ada tepat yang kecil untuk publish barang yang aku jual...sesiapa berminat boleh la jumpa aku untuk tengok...hahahahahah...lagi pun aku ni suka makan...suka shopping...suka hang-out...suka santai-santai...tu yang merepek dok fikir kenapa aku tak buat 1 tempat yang aku tak perlu nak membazir kalau aku dah ada...YUPPP THATS RIGHT...cuma teruskan usaha aku untuk business comel aku ni nanti...

πŸ’–πŸ’–πŸ’–A VERY CUTE, SWEET AND NICE CAFE INTERIOR IN THE WORLDπŸ’–πŸ’–πŸ’–



πŸ’ŸπŸ’ŸCREDIT TO THE OWNER OF THOSE BOUTIQUEπŸ’ŸπŸ’Ÿ

Tuesday, February 14, 2017

Belajar berBUSINESS


assalamualaikum wbt...morning uols!!!

puas fikir semalam kenapa kite terasa nak buka balik blog ni...sedangkan dalam masa 3tahun kite takde teringat pun atau mimpi2 atau dapat bisikan angin2 untuk buka blog kite balik...tapi bila dapat jawapan...ni lah jawapan die >>> untuk promot business kite yang kecil-kecilan tu...kat sini kite nak bukalah cita2 terbaru kite...nak story life kite lepas berumahtangga and dah de kids ni...

sebenarnye dulu kite memang minat sangat dengan Course DBA...BBA...MBA...PHD IN BUSINESS...blablablabla...hihihihihi pokoknye study in business ni...tapi sebab minat nak cari pengalaman kerja tu yang tangguh2 sampai dah ada princess dan prince bambam tu macam susah sikit dah nak manage timing...bukanlah maksud dorang tu menyusahkan...tapi kids kite ni lain sikit perangai die...oppppssss tu kite cerita nanti...nak share gak pengalaman menjadi ibu kepada kids yang SUPER DUPER HYPERACTIVE ni...hehehehehe...

hokey...sambung cerita kite...sejak berumahtangga ni kite ada lah start join macam-macam MLM dan business kecil-kecilan ni...best cuma kite tak berapa nak ada skills menarik...so promotion tu agak slow...tapi ada la pakai semangat oranng-orang berjaya luar sana untuk teruskan berniaga ni...sejak dari berbusiness ni kite terInspired nak ada satu Boutique Cafe sendiri...tak tahu macam mana datang minat tu...mungkin sebab kite ada side dalam rumah yang susun barang-barang business kite....tu yang rasa better nak ada something yang proper untuk publish barangan kite...so sekarang ni kite tengah tengok, kaji, belajar teknik dengan tengok, baca cerita daripada orang2 yang berjaya...harap sangat satu hari kite akan capai impian kite ni...cuma masa yang akan menentukan bila akan jadi...korang doakan kite ok...

My fav view of Boutique Cafe yang ada dalam dunia ni...



~LOVE,πŸ˜—me~

Monday, February 13, 2017

YEAR 2017... =FORGET THE PAST, BUILD THE FUTURE=

assalamualaikum wbt...salam sejahtera all Blogger!!!

whooopppieeee!!!!i really miss all the story around the blogs...giler aku x up ape2 pun since 3years ago...what a years had past...ape pun APA KHABAR SEMUA???!!!...harap masih cool, awesome, chill and happy as before... ❤❤❤

after all 3years dah lepas...now my family become bigger...there is me, hubby, raisha and rayyan in my family...syukur alhamdulillah sebab dikurniakan rezeki kebahagiaan yang tak terhingga oleh Allah swt...harap kebahagiaan ini berkekalan hingga Jannah Allah swt in shaa Allah ameen...😍...and i'm introducing my 2 angles >>> πŸ’žπŸ’žπŸ’ž

nilah kids kite...(ni gambar thn lepas ni..)


ok setakat ni je dulu intro bagi pembukaan 2017 dan blog aku ni...in shaa Allah akan ada cite baru lagi nanti... 

~LOVE, 😘me~

Tuesday, May 27, 2014

YA RABB PELIHARALAH KAMI...AMEEN

Assalamualaikum...selamat pagi nak ke tengahari...hihihihi!!! ;-)

Hari ni aku nak share lagi berita gembira ni...semalam aku pergi checkup after 1month aku dapat tahu aku preggy...dan doktor buat scan...syukur alhamdulillah 'mylittleangel' sihat dlm perut ibu...comel sangat...yg buat aku terkejut sangat...cepat perkembangan baby...bile scan semalam gambar ni lah hasilnye...Subhanallah dah ada bentuk...yg paling best dah ada heart beats...Ya Rabb sungguh besar kuasa Mu..

Kepadanya aku bermohon agar aku fan kandungan dilindungi dan diberi kesihatan yg baik...semoga segalanya berjalan dengan baik...ibu,walid dan kakak menanti kehadiran baby...semoga baby membesar dengan sihat dan cukup sempurna...ameen...

Hugs&Kisses - IbuYana

Tuesday, May 20, 2014

KEBAHAGIAAN DARI NYA SANGAT LUAR BIASA...SUBHANALLAH...TERIMA KASIH YA RABB

Assalamualaikum...Selamat tengahari semua...

Syukur alhamdulillah ke hadrat Illahi di atas kurniaanNya...berasa sgt2 disayangi kerana masih diberi peluang untuk bernafas sehingga hari ini...Subhanallah sungguh besar nikmat yg Engkau berikan kpd hambaMu yg kerdil ni...tiba2 nak mencoret dlm ni...maybe pembawakan kot...hahahahaha!!!(jeng...jeng...jeng...teng...teng...teng... B-) )

Hari ni bos takde so aku merasakan kebosanan sebab melanguk di meja PA ni...hihihi tiba2 je kan...lalalalalalala... :-P ....sangat mengada statement aku hr ni...dah merapu sangat dah...aku tak tahu semangat ape yg dtg dalam diri...aku rasa nak mencoret macam2...baca je lah ok...

Pd pagi 24/4 hr tu aku buat test memandangkan badan rasa sangat tak selesa...walaupun due to dtg bulan on 26th...but the result is positive...serius aku macam tak percaya...bila bagitahu hubby yg tengah mamai bangun tidur pun die excited tapi cam blur2...so aku cakap kite tengok pula esok...so on 25/4 aku buat lagi test...mmg result sama dgn semalam punya...alhamdulillah syukur sangat kerana Allah swt berikan aku rezeki ni...aku pun siap utk ke office...

sampai office aku minta izin bos pergi klinik bawah office utk dapatkan pengesahan...memang sah yg aku PREGGIIIIIIIEEEEE lagi...heheheheheh!!!...syukur alhamdulillah...yeayyyy!!!in shaa Allah 26hb ni akan pergi scan utk confirmation berapa usia mylilbaby dlm perut ni...tu yg doktor inform on 25/4 hr tu...

Tak sangka MyPrincess Raisha Nur Izzara nak jadi kakak...MyPrincess baru semalam (19/5) check-up utk 10th months...hihihihi...ye lah aku and hubby tak rancang ape2 pun utk zuriat...kami terima ape yg Dia berikan..now on aku tengah menjaga kandungan yg 1st trimester ni...risau juga sebab aku sangat lasak kerana jaga MyPrincess yg sedang "kuat buli" ibu die...semoga Dia memelihara aku dan kandungan ni serta hubby dan MyPrincess yg tercinta...sangat tak sabar nak tahu bila DOD baby...kalau ikut tracker aku dlm hp ni baby nak sama birthday dgn walid die...kalau betullah...memang special hadiah buat hubby tersayang...hehehehhehe...

Oklah lunchtime break sekarang...ada masa aku merepek lagi ok...tatatititutu astalavistabebeh...papai!!!

^*~ muahhh - IbuYana

Monday, June 17, 2013

9 Bulan Bergelar Isteri...

assalamualaikum...olaaaa...

Alhamdulillah syukur sgt dalam xsedar dah 9bulan 3hari aku bergelar isteri kepada encik suami yg tersayang...terima kasih kerana hadir di dalam hidup ini sayangku...macam tak percaya jer...hehehehehe!!!

Hari ini aku jalani pemeriksaan mingguan utk minggu ke-37...berita daripada doctor yg  periksa insyaAllah tak lama lagi je adik baby nak jumpa ibu dan walid die...nak jumpa dgn semua sedara-mara dan kawan2 ibu dan walid...doctor dah suruh bersiap dan sekiranya mengalami apa-apa tanda dan sakit-sakit terus ke hospital...kepada adik baby pun dan mula turun untuk keluar...ni mula rasa tak sabar sgt bile doctor dah cakap macam tu...Ya Allah Kau permudahkanlah kehidupan ku...permudahkanlah kelahiran bayi ku ini Ya Allah...semoga kebahagiaan bersama kami sekeluarga...

Buat suami tersayang...terima kasih di atas segalanya...Me Love You So Much Sweet Heart...

"kebahagiaan itu akan datang bila tiba masanya..."

Wednesday, January 2, 2013

Alhamdulillah Rezeki Tuhan

Syukur alhamdulillah ke hadrat Illahi...dgn limpah rahmat dan keberkatanNya aku peroleh kebahagiaan yg tak diduga...kehadiran insan yg bergelar suami di sisi membawa seri dlm kehidupanku...tidak diduga kebahagiaan ini dikurniakan cahaya baru yg bakal menjadi penyeri pula dlm hidup aku dan suami...

Tanggal 6.11.2012 berita gembira diterima dlm hidup aku dan suami...syukur alhamdulillah doktor sahkan aku dah mengandung 5minggu...sangat teruja saat tu...doaku termakbul...impian setiap pasangan yg berkahwin adalah utk memiliki bayi comel penyeri hidup...insyaAllah bulan Julai 2013 akan lahir cahayamata pertama kami...

Kini dah masuk 3bulan...aku pun dah mula rasa cepat penat...alhamdulillah aku takde alahan yg teruk...cume pening2 je...tapi sejak masuk 3bulan ni start kurang makan...mungkin ruang perut aku dah kecik sebab baby dah membesar agaknya...apa yg aku harapkan semoga Allah swt mempermudahkan perjalanan hidupku...semoga bayi aku lahir dgn sempurna,sihat,baik budi pekerti dan membesar menjadi anak yg soleh@solehah serta berjaya dlm hidup...

::sayang...ibu dan walid sayangkan kat kamu::

Thursday, October 18, 2012

SEBULAN BERLALU...ALHAMDULILLAH ::TERIMA KASIH YA MUQTADIR::

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera... Syukur alhamdulillah ke hadrat Illahi dengan limpah kurnia dan rahmat serta keberkatan diiringin restuNya...yang aku nantikan telah diakhiri dengan penuh rasa syukur kepada Nya...setelah apa yang aku lalui dlm hidup aku...aku kini telah sah bergelar isteri kepada seorang insan yang ikhlas dan tulus hatinya menerima aku sebagai peneman hidupnya...kini telah 1bulan 5hari aku bergelar isteri kepada Mohd Rizal Abdul Ghani...bie,i love u so much... Rasa syukur ini sangat mengusik jiwa aku sehingga tak terucap dengan kata2 apa yang aku rasa...tidak digambarkan dengan riak wajah apa yang tersirat di dalam hati ini...apa pun aku rasa sangat bersyukur kerana Allah swt memakbulkan doaku...doa aku yang sangat2 lemah di atas bumi Nya ini...atas apa yang aku lalui...Dia kurniakan aku cahaya untuk aku terus hidup...Dia mendengar luahan hati ini dan rintihan yang mengharapkan belai kasih sayang Nya... Kalau nak bercerita tentang kisah cinta kami...sejujurnya kami tidak bercinta...percintaan kami bru bermula selepas die sah menjadi suami ku...percaya???tapi itulah kenyataan...die hadir saat aku terjatuh...meminta izin ayah dan mama untuk memperisterikan aku tanpa mengenali diri aku yang sebenar...ikatan pertunangan dibuat selepas 1bulan die melamar aku...tanpa waktu yang panjang...6bulan seterusnya ikatan pernikahan termetrai antara aku dan die...sekali lafaz die sah menjadi suami aku dan aku menjadi tulang rusuk kirinya...so kalau kira perkenalan kami yang sebenar hanyalah selama 7bulan 23hari...baru 1bulan 5hari kami bercinta...dan aku berharap agar percintaan kami ini akan kekal selama-lamanya...amin...insyaAllah Ya Allah Ya Ba`ri Ya Mutakabbir Ya Muhaimin Ya Adil Ya Kabir....Kau peliharalah ikatan ini...Kau terangin hati kami dg kasih sayang dan cinta dari restuMu...tapi tidak kasih sayang dan cinta itu melangkawi cinta kami kepada Mu Ya Wahid...Ya Nur, Kau terangi kehidupan kami dgn cahaya Mu...semoga kami,keluarga kami,pewaris kami sentiasa berpegang teguh dengan jalanMu Ya Muta'al...amin Ya Rabbal'alamin... Ok...tu je tuk coretan hari ini...semoga masih ada lagi hari utk aku pada hari esok...dan insyaAllah akan ada coretan yang membahagiakan...amin...salam..

Monday, June 25, 2012

DALAM DIAM...AKU TAK SEDAR...

assalamualaikum...selamat petang bloggers!!!

alhamdulillah syukur...aku masih dberi pluang bnafas d bumi Nya...dpt lagi aku nk update blog aku yg slalu kosong nk...hahahaha!!!aku hepi dgn life aku skng...aku suke gle dgn dri aku skang...aku lebih kuat bbanding dlu...aku mampu bdiri ats dri aku sndiri...tp sykur gak krn aku de die d sisi...yg slalu kne buli n layan karenah aku yg mereng ni...hahahahahah!!!sowie yer sayang...

opssss...lupe sgt...rupe nye smlm genab 3bln kot...aku langsung xhengat pe...die pn lupe gak nye sbb die pun silent...tp xpe r...janji sume bjalan lancar...dan aku bharap Allah swt melindungi dan memelihara ikatan ini...amin...smlm dah btapa siapkn kotak goodies...better wat skit2 dr xwatpe pun kan...nnt sure pening klu last minit...tp de benda urgent nk wat ni...hope sume sattle b4 pose ler...klu x pengsan aku...huhuhu!!!

ok r nk sambung wat kje...pening jap sbb td meeting...pe pn have a nice day bloggers!!!...2 my En.T » Happy 3rd month anniversary...i ♥ u dear...wassalam

::love is in the air::

Monday, June 18, 2012

ENTAH APA-APA TAH!!!!

assalamualaikum & selamat malam bloggers...

entah nape hr ni aku xthu pe yg aku rasa & fikirkan...aku cume mampu bersyukur Allah swt masih memberi aku waktu utk aku perbaiki kehidupan ku...memperbetulkan salah dan silap ku...mengingati segala kealpaan ku selama ni...subhanallah...Kau Maha Pengasih Ya Allah...

hampir 3bulan aku di dalam ikatan pertunangan...insyaAllah tak lama lagi aku akan tamatkan zaman single...heehhehehehe!!!akan aku buang segala kenangan pahit yang aku harungi...orang tak tahu kerana mereka tidak merasa...mereka hanya tahu tertawakan aku...tapi tak mengapa...kejatuhan ku adalah semangat dan kekuatan ku...Allah swt Maha Mengetahui segala kebenaran...

kini kesibukan membataskan waktu ku...sedikit demi sedikit alhamdulillah telah mampu aku selesaikan...harap aku tabah harungi ujian-ujian mendatang...kini aku perlu pantas membina kehidupan ku...namun segala kenangan mendewasakan aku...biar apa pun orang kata,biar kuat badai menimpa...insyaAllah aku akan hadapinya dgn redha...Allah swt Maha Adil dan Dia Maha Penyayang...

oklah...waktu untuk melelapkan mata...semoga hari esok lebih baik dari hari-hari yang telah berlalu...selamat malam bloggers...